QUI SOM?

El Catesplai Planenc és una entitat de lleure de El Pla de Santa Maria, que pertany a la Fundació Catalana de l’Esplai.

Es tracta d’un grup format per una vintena de monitors i/o ajudants de monitors.

Partint de la base que en el poble hi viuen persones de diferents ideologies el grup té en compte la coeducació, la tolerància, la solidaritat i l’atenció a la diversitat sense apartar-nos dels eixos que marquen la nostra línia de treball: Fe, Natura i País.

Fe: entesa com l’aptitud de creure en un mateix i en els altres, emfatitzant els valors de l’amistat i del companyerisme.

Natura: entesa com els valors de respecte i estima cap al medi ambient, aprofundint en la flora i la fauna de l’entorn on es realitzen les diferents activitats.

País: entès com el foment de la cultura i les tradicions del nostre país, incloent la defensa d’una societat justa i igualitària. A més, amb el català com a llengua vehicular.

El Catesplai duu a terme diferents activitats durant l’any. A l’hivern es realitzen activitats puntuals com el parc de Nadal, la ruta de les platges, les sortides d’hivern, una sortida de monitors i, a més, el Catesplai participa a la Marató de TV3 i organitza la cavalcada en la nit de Reis del Pla. 

Durant l’estiu es duu a terme el casal d’estiu durant el mes de juliol i les colònies en la primera setmana d’agost.

La història de l’entitat es remunta als anys 80, quan un grup de joves que feien Catequesi els dissabtes a la tarda, van decidir dur a terme noves activitats i van constituir el Catesplai Planenc.

Al principi, les activitats es desenvolupaven els dissabtes d’hivern a la tarda i amb el temps s’han anat realitzant més activitats i se n’ha allargat la durada, arribant així a la situació actual. 

Cookie Consent with Real Cookie Banner